Φροντίδα όπου χρειάζεται…

Μετά από μια δύσκολη δεκαετία, οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, έχουν αυξηθεί…

Μια δημοτική αρχή, οφείλει να είναι παρούσα στις δύσκολες στιγμές των δημοτών της. Να βοηθά ή να ανακουφίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. “Πολεμώντας” τη φτώχεια και την ενεργειακή φτώχεια. Αρνούμαστε να υπάρχει στο Δήμο Αριστοτέλη, έστω ένα παιδί που θα κρυώνει το χειμώνα…

Η Κοινωνική Πολιτική όμως, ως τομέας, περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο φάσμα ευθυνών.

Περιλαμβάνει καλύτερη οργάνωση και καλύτερες συνθήκες για τα ΚΑΠΗ και τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Σημαίνει να αναζητούμε τρόπους εμπλουτισμού της Βοήθειας στο Σπίτι.

Σημαίνει ακόμα, την ευθύνη να σταθούμε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα, με επαρκή κάλυψη από τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και γενικότερα στους νέους γονείς και στις πολύτεκνες οικογένειες.

Σημαίνει τέλος, την μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, των ατόμων με προβλήματα όρασης, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών με προβλήματα ακοής.

Το πρόγραμμα μας, περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, με γνώμονα την ανθρωπιά και την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει αποδεδειγμένα την κοινωνία του Δήμου μας, αλλά και με συγκεκριμένες δράσεις, που περιλαμβάνουν στοχευμένες μειώσεις δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδας και συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και εθελοντικούς φορείς, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Μοιραστείτε το άρθρο: