Πρωταγωνιστικός ρόλος σε πολιτισμό και αθλητισμό

Ο Αριστοτέλης από μόνος του, ως οικουμενικό όνομα, είναι η αφορμή για να γίνει ο Δήμος μας, οικουμενικός προορισμός, ως παγκόσμια έδρα του Αριστοτελισμού.

Ένα “όχημα” επένδυσης στην ιστορία και στον πολιτισμό μας, αντίστοιχο του Αγίου Όρους, ζωντανού μνημείου ιστορίας και Ορθοδοξίας, τη δύναμη του οποίου βιώνουμε όλοι  μας.

Όμως και κάθε κοινότητα αποτελεί ένα κύτταρο πολιτισμικής ιστορίας και όλα μαζί, συνθέτουν τη λαογραφία, την αρχιτεκτονική ποικιλομορφία και την μακρά ιστορία του Δήμου μας στην παράδοση και στην ιστορία.

Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε αυτή την παρακαταθήκη, αλλά και να ενισχύσουμε την επαφή των συμπολιτών μας  με το σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι…

Είμαστε όμως εδώ για να ενισχύσουμε και τον αθλητισμό. Τους χώρους, τα μέσα και τις ευκαιρίες ενασχόλησης των νέων μας με τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, με τον πρωταθλητισμό, όταν το επιθυμούν, ή έστω με την απλή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κατά τρόπο που βοηθά την υγεία του σώματος και του πνεύματος.

Και φυσικά, ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους νέους, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να νιώθουν και να παραμείνουν νέοι…

Τόσο στο τουριστικό πρόγραμμα, όσο και στο πρόγραμμα “16 πρωτεύουσες” θα βρείτε πολλά στοιχεία που συνδέονται με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Άγιον Όρος και τον Αριστοτέλη, τα μουσεία του Δήμου, καθώς και τα νέα μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος που θα δημιουργηθούν, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Ομοίως στο πρόγραμμα “16 πρωτεύουσες” θα βρείτε σειρά παρεμβάσεων που έχουν ανακοινωθεί σε κοινότητες με αθλητικές εγκαταστάσεις που χρήζουν εμπλουτισμού και αποκατάστασης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο: