Στέλιος Βαλιάνος: Αποτίμηση αποτελέσματος και ενεργοποίηση της «Ομοφωνίας» ως φορέα εθελοντικής προφοράς

Η ανάδειξη της «Ομοφωνίας» σε ενεργό φορέα προαγωγής του εθελοντισμού, με κοινωνική δράση, πέρα από το πλαίσιο λειτουργίας της ως πλειοψηφικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση, των εκλεγμένων και μη συμβούλων του συνδυασμού, που συγκάλεσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Βαλιάνος υπογράμμισε ότι η ευρεία νίκη της 26ης Μαΐου και η καθαρή εντολή των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ήρθε διότι η τοπική κοινωνία πείστηκε για τα εξής: 1ον) Την απόφαση να δοθεί βάρος σε θέματα καθημερινότητας και σε αναπτυξιακούς στόχους, που ξεπερνούν την μονοθεματική εμμονή της προηγούμενης Διοίκησης. 2ον) Την προσήλωσή στην ενότητα και στην ομοψυχία της κοινωνίας 3ον) Την κομματική ανεξαρτησία χωρίς ουδείς να ντρέπεται ή να κρύβει την ιδεολογική και πολιτική του προέλευση. 4ον) Την ειλικρίνεια της δέσμευσης για μια στάση χωρίς προκατάληψη και χωρίς εκπτώσεις έναντι της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

«Σας δηλώνω ότι σκοπεύω να διατηρήσω συνεπέστατη στάση και στα τέσσερα αυτά πεδία», τόνισε, απευθυνόμενος στα στελέχη της «Ομοφωνίας». Ζήτησε επίσης «να διατηρηθεί στο διηνεκές η σοβαρή στάση όλων, χωρίς κρούσματα έπαρσης ή αλαζονείας», αλλά και την προσήλωση όλων στο στόχο για γρήγορα δείγματα γραφής της εργατικότητας της επόμενης Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη και συνέπεια έναντι των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Στο πλαίσιο, αυτό περιλαμβάνονται οι συναντήσεις εργασίας που ήδη ανακοινώθηκαν, όπως και άλλες πρωτοβουλίες, σε σχέση κυρίως με την οικοδόμηση προϋποθέσεων γρήγορης αποτελεσματικότητας στον τουριστικό τομέα, που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο κ. Βαλιάνος επανέλαβε ότι ισχύει η προεκλογική του δέσμευση να επιδιώξει την αξιοποίηση άξιων στελεχών της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «η ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας, περιλαμβάνει το δικαίωμα στον ρόλο και στο λόγο της μειοψηφίας, όπως και την υποχρέωση του σεβασμού στη βούληση της πλειοψηφίας».

Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική κοινωνική δραστηριότητα της «Ομοφωνίας» εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει της εισήγησης του επικεφαλής και νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Εθελοντισμού αποτελούμενης από μη εκλεγμένους υποψηφίους συμβούλους του Συνδυασμού.

Η επιτροπή αυτή, θα αναλάβει:

α) πρωτοβουλίες Δικτύωσης με άλλους εθελοντικούς φορείς και οργανισμούς για την προαγωγή κοινών δράσεων με τη συμμετοχή του Δήμου ή μη,

β) την τακτική διερεύνηση των δυνατοτήτων συμβολής άλλων εθελοντικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών σε πρωτοβουλίες του Δήμου, σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντός τους,

γ) την προαγωγή συμμετοχής μελών και φίλων του Συνδυασμού και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη σε εθελοντικές δράσεις, όπως:

  • Συμμετοχή στην υποστήριξη της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων ή ενημερωτικών δραστηριοτήτων του Δήμου.
  • Διοργάνωση εθελοντικών εξορμήσεων καθαρισμού ακτών και άλλων τοποθεσιών.
  • Συγκέντρωση και καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων για κοινότητες και τοποθεσίες του Δήμου, με προοπτική τη δημιουργία λευκώματος ή βιβλίου, που θα χρησιμοποιηθεί στην τουριστική προβολή και θα διατίθεται στις ξενοδοχειακές μονάδες, κλπ.
  • Δενδροφυτεύσεις, διανοίξεις μονοπατιών, ή καθαρισμό δασικών τοποθεσιών πέριξ οικισμών και αδρανών οικοπέδων, από εύφλεκτα ξερά αγριόχορτα και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποδειχτούν επικίνδυνα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Συνδρομή στην καταγραφή μόνων ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα μετακίνησης, που ενδέχεται να χρειαστούν ιδιαίτερη συνδρομή από υπηρεσίες του Δήμου σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, αποκλεισμού από χιόνια κλπ (για την προμήθεια και μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης, διατροφής κλπ).
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες αλληλεγγύης που εντάσσονται στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης.
  • Πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων για άπορους συμπολίτες που έχουν ανάγκη δαπανηρών ιατρικών πράξεων.

Ο κ. Βαλιάνος, δήλωσε συγκινημένος από την προθυμία και την διάθεση προσφοράς και ενεργού συμμετοχής, με την οποία έγινε δεκτή η εισήγησή του από μη εκλεγμένους συμβούλους της «Ομοφωνίας» και πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα, βασίζεται σε μια πρωτοβουλία χωρίς στεγανά, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, σε όποια δημοτική παράταξη κι αν συμμετείχε προεκλογικά, ό, τι κι αν ψήφισε στις εκλογές. Είναι ένα ακόμα βήμα της ενότητας που επιθυμούμε να γίνει η κινητήριος δύναμη του τόπου μας, τα επόμενα χρόνια.»

Μοιραστείτε το άρθρο: