Συγκίνηση και βεβαιότητα εκλογής από την 1η Κυριακή στην καταληκτική ομιλία του Στέλιου Βαλιάνου στην Αρναία

Με μια συγκινητική όσο και δυναμική ομιλία, ολοκλήρωσε απόψε στην Αρναία την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών τα 26ης Μαΐου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

«Το μέγεθος της αγκαλιάς σας απλώνεται σε κάθε γωνιά του Δήμου Αριστοτέλη, προαναγγέλλοντας την εποχή Ομοφωνίας που ξημερώνει», τόνισε απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Και εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, συνέχισε:

«Χθες αργά τη νύχτα, ολοκληρώνοντας ένα τρίμηνο με σκληρή δουλειά προετοιμασίας και παρουσίασης του προγράμματός μας, σε έντονους ρυθμούς, ήρθε η στιγμή που κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη, δεν έβλεπα ούτε τον υποψήφιο δήμαρχο, ούτε τον πολιτικό, ούτε τον δικηγόρο… Έβλεπα μόνο τον γιο που χρόνια τώρα ονειρεύεται να κάνει υπερήφανους τον πατέρα και τη μάνα τους, για όλους τους κόπους, τη στοργή, τις στερήσεις και την αγάπη που επένδυσαν στην ανατροφή του! Έβλεπα τον σύζυγο, που κλονίζεται από ευγνωμοσύνη, για την υπομονή και τη στήριξη της αγαπημένης του. Έβλεπα τον πατέρα, που έχει ανάγκη να δείξει στο παιδί του, ότι ο χρόνος που δεν περνά μαζί του αξίζει συγχώρεση! Γιατί αυτός ο χρόνος θα γεννήσει κάτι καλό για περισσότερους ανθρώπους!»

Ο Στέλιος Βαλιάνος πραγματοποίησε μια σύνοψη του πολυσύνθετου προγράμματος που παρουσίασε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του Δήμου Αριστοτέλη, για τον Τουρισμό, για το πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες» που αποτυπώνει την ισότιμη μέριμνα για όλες τις κοινότητες, για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εξυπηρέτηση του δημότη σε έναν «έξυπνο Δήμο», για τις μεγάλες υποδομές για τις οποίες θα απαιτηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας και της Πολιτείας, για την κοινωνική πολιτική.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να καλέσει σε αυστηρό τόνο την επενδύτρια μεταλλευτική εταιρεία να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τις σκέψεις για μεταφορά των διοικητικών της υπηρεσιών Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η Πολιτεία για το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όσο αυτή θα συνεχίζεται, η συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να εκφράζεται με τη στέρηση θέσεων εργασίας από την τοπική κοινωνία!

Ο κ. Βαλιάνος, αναφέρθηκε στο ρόλο των ορεινών κοινοτήτων και της Αρναίας στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της «Ομοφωνίας»,  παρουσίασε το πρόγραμμα «16 Πρωτεύουσες» για την κοινότητα και κατέληξε:  «Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Ομοφωνία πράξη! Ελάτε να κάνουμε τη Γιορτή της Δημοκρατίας, αφετηρία νέας εποχής για τον Δήμο Αριστοτέλη! Με καθαρή εντολή Ομοφωνίας, από την 1η Κυριακή! Δανείστε μου την εμπιστοσύνη σας και δώστε μου την ευκαιρία να σας επιστρέψω με τόκο τη δικαίωση!»

Το πρόγραμμα «16 Πρωτεύουσες» για την Αρναία.
  • Προστασία και ανάδειξη του χαρακτήρα της Αρναίας ως Ιστορικού Τόπου με πρωτοβουλίες του Δήμου, αλλά και παροχή κινήτρων και οικονομικών ελαφρύνσεων για τους δημότες που διασώζουν, διατηρούν και αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική πολιτιστική κληρονομιά.
  • Μελέτη και ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας, μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και με παράλληλη αναζήτηση κατάλληλου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε εύλογη ακτίνα.
  • Επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης της Αρναίας και διόρθωση λαθών ή παραλείψεων στο πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού, εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού στις περιοχές των επεκτάσεων και αξιοποίηση ή αποδέσμευση ιδιοκτησιών που παραμένουν επί 25 χρόνια δεσμευμένες -πλην όμως αναξιοποίητες- χωρίς να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες.
  • Μουσείο Μελιού.
  • Μουσείο Αγίου Στεφάνου για  να φιλοξενήσει το πλήθος ευρημάτων που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της ανακατασκευής της Εκκλησίας μετά την πυρκαγιά του 2005.
  • Αναμόρφωση και ανάδειξη του άλσους της Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη με βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης.
  • Βελτίωση και αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών μονάδων, όπου απαιτείται, με παράλληλη δημιουργία παιδικής χαράς ευρωπαϊκού τύπου.
  • Μέριμνα για το ζήτημα των αδέσποτων, με πολιτισμένες λύσεις, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.
  • ΑΤΜ Πιστοποιητικών.

Μοιραστείτε το άρθρο: