Ομοφωνία

ΕΡΓΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η μεθοδική τεχνική προετοιμασία των χρόνων που πέρασαν ήδη αποδίδει καρπούς. Είχαμε υποσχεθεί το 2019 ότι θα αποδείξουμε ότι μέσα σε μια θητεία, είναι δυνατόν να σχεδιάσεις, να υποβάλεις προς χρηματοδότηση, να δημοπρατήσεις και να ξεκινήσεις να υλοποιείς έργα πολλών εκατομμυρίων.

Ήδη σε πολλά τα σημεία του Δήμου Αριστοτέλη, τα εργοτάξια είναι ορατά, ή προετοιμάζονται, για τα έργα που ήδη υλοποιούνται ή ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 26.000.000 €

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ø  Πλήρης ανάπλαση του κέντρου της Ιερισσού που αλλάζει την εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 €

  • Πλατεία Δημαρχείου
  • Οδός Αρχαίων Σταγείρων – Αγίου Όρους
  • Οδός Βασιλέως Γεωργίου (Αγ. Νικολάου)
  • Λεωφόρος Στρατού (Ηρώων)

Ø  Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο έργο της αποχέτευσης σε Αρναία και Παλαιοχώρι, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ! Μετά την ολοκλήρωση του ,τα αστικά λύματα των δύο οικισμών θα οδηγούνται για επεξεργασία στο Βιολογικό Σταθμό Αρναίας-Παλαιοχωρίου.

Ø  Ανάπλαση κεντρικής οδού της Ολυμπιάδας από την πλατεία μέχρι το λιμάνι προϋπολογισμού 700.000 ευρω και της Κεντρικής Πλατείας της Ολυμπιάδας με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ

Ø  Πριν λίγο καιρό εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και με γρήγορα αντανακλαστικά προχωρήσαμε στην δημοπράτηση του έργου ανάπλασης ύψους 400.000 ευρώ, για τη διαμόρφωση και ανάπλαση τριών διαδρομών εντός του Οικισμού Μεγάλης Παναγίας. Το έργο βρίσκεται στη φάση ανάδειξης αναδόχου εργολάβου.

Ø  Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Αμμουλιανή, με τη διαμόρφωση του κτιρίου της «Καλογερικής Λέσχης» σε Πολυχώρο Πολιτισμού. Το έργο προϋπολογισμού 395.000€ χρηματοδοτείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» όπου εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Ø  Τα έργα οδικής ασφάλειας ,προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, για το δρόμο Νεοχωρι- Διασταύρωση Βαρβάρας- Ολυμπιάδα που περιλαμβάνουν κατά μήκος του δρόμου ασφαλτόστρωση 11 χλμ , στηθαία ασφαλείας, διαπλατύνσεις κλπ. στο δίκτυο που κατά κόρον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Βαρβάρας, της Ολυμπιάδας και οι εργαζόμενοι στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ø  Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το έργο του νέου αποχετευτικού δικτύου στην Ιερισσό, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ , καλύπτοντας τα σημεία του οικισμού που δεν είχαν ποτέ δίκτυο αποχέτευσης.  Η εξέλιξη του έργου γίνεται έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την τουριστική κίνηση.

Ø  Στην αφετηρία το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο στο Νεοχώρι, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, μια παρέμβαση πνοής για το Νεοχώρι αλλα και για το Παλαιοχώρι λογω της απορρύπανσης ουσιαστικά του Χαβρία (εκκρεμεί η δημοπράτηση του εξωτερικού αγωγού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ μόλις εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση).

Ø  Ένα διπλό έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 € στην Αρναία! Πλήρης ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου,  που περιλαμβάνει: Διάστρωση των καλντεριμιών, διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον πλάτανο, πρόβλεψη χώρου συγκέντρωσης των κατοίκων και εορταστικών εκδηλώσεων, βιοκλιματικές πέργκολες, από ξύλο καστανιάς με μηχανισμό περιστρεφόμενων περσίδων από αλουμίνιο για τη σκίαση των καταστημάτων και εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της πλατείας.  Και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων και επισκευών των καλντεριμιών της Αρναίας για τη διατήρηση και ενίσχυση του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού.

Ø  Ανακατασκευή του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού σε μήκος 1.500 μέτρων, προς ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του Στανού, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Ø  Σε πέντε σημεία της Βαρβάρας ξεκινούν έργα αναπλάσεων ύψους 200.000 € περιλαμβάνοντας και την πλήρη ανακαίνιση της παιδικής χαράς που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, με τη δημοπράτηση του έργου.

Ø  Ορόσημο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ιερισσού αποτελεί η πρόσφατη δημοπράτηση της Μελέτης για την Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση και Σύνταξη Πράξης Εφαρμογής για την Επέκταση του οικισμού της πρωτεύουσας του Δήμου, προϋπολογισμού 1.439.819 ευρώ. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπεται επέκταση 1.168 στρεμμάτων στα δυτικά και βορειοδυτικά του σημερινού ορίου του οικισμού. Όσον αφορά στις χρήσεις γης, προτείνεται η «γενική κατοικία» για το σύνολο της επέκτασης, ενώ κατά μήκος της βασικής συλλεκτήριας οδού προτείνεται η χρήση του «τοπικού κέντρου». Κατά το νόμο, η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει μέσω ανταποδοτικών τελών και προείσπραξη εισφοράς σε χρήμα των πολιτών που θα ωφεληθούν από την επέκταση του οικισμού, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μεγάλη αύξηση της αξίας των ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός των ορίων της επέκτασης.

Ø  Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου της Ιερισσού. Ένα έργο άνω του 1.000.000 ευρώ!  Το υπογράψαμε για δεύτερη φορά. Την προηγούμενη φορά, πριν 6 μήνες, ο εργολάβος μας εγκατέλειψε γιατί είχε δώσει μεγάλη έκπτωση και δεν έβγαινε καταλήγοντας να λύσει τη σύμβαση! Στους έξι μήνες που μεσολάβησαν ξανά βάλαμε το έργο σε ράγες, με νέο διαγωνισμό.

Ø  Δημοπρατήσαμε τον Βιολογικό Σταθμό της Μεγάλης Παναγίας προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Ø  Ολοκληρώνεται η επέκταση της πολεοδόμησης του οικισμού  στο Γομάτι, δημιουργώντας περίπου 140 νέα οικόπεδα.

Ø  Ανάπλαση των παλιών κοιμητηρίων στη Βαρβάρα! Ένα έργο που εκτελείται μεσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και εξωραΐζει το δημοτικό χώρο αντιμετωπίζοντας τον κορεσμό του υπάρχοντος κοιμητηρίου.  Το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται σε πολλές κοινότητες μας. Θα χρειαστούν δραστικές λύσεις στο μέλλον με εύρεση κατάλληλης γης , απαιτητικές μελέτες και χρηματοδοτήσεις. Ήδη αντίστοιχες δράσεις εξελίσσονται για τη Μεγάλη Παναγία και προετοιμάζονται για τα Νέα Ρόδα.

Ø  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ουρανούπολης και ανακατασκευής της παραλιακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 340.600 €, για την  αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της παραλιακής περιοχής, μέσω της διαμόρφωσης μιας περιπατητικής διαδρομής που θα συνδέει τον Πύργο Προσφορίου με τη Μονή Ζυγού.

Ø  Ανακατασκευή της εισόδου της Αρναίας, από την πλευρά του Στανού, προϋπολογισμού 485.636,85 €. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και καλύπτει την περιοχή από το ύψος του παιδικού σταθμού της Αρναίας έως τον κόμβο προς τον οικισμό του Στανού σε μήκος 700 μέτρων εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

Ø  Εγκατάσταση ειδικών φίλτρων για την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην κοινότητα Πυργαδικίων, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρω

Ø  Έργο 600.000 € για τον άξονα Αρναία -Αγιος Χριστόφορος! Ασφαλτόστρωση και βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού που συνδέει το δυτικό τμήμα του οικισμού με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού. Το συνολικό μήκος της υπό μελέτη οδού αντιστοιχεί σε 1,08χλμ, οι δε εργασίες που θα υλοποιηθούν χωρίζονται σε έργα οδοποιίας και σε υδραυλικά έργα για τη διαχείριση ομβρίων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία της οδού.

Ø  Ένα πλήρες έργο για την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης στις Αλυκές της Αμμουλιανής, μήκους 1,1 χλμ εκτελείται μετά την επίτευξη της ένταξής του προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 267.319€. Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση και τη συνολική βελτίωση του οδικού άξονα που ξεκινά από τα όρια του οικισμού της Αμμουλιανής και κινείται νότια παρέχοντας πρόσβαση στην παραλία «Αλυκές».

Ø  Εξασφαλίσαμε κονδύλιο 500.000 ευρώ για την απόκτηση και εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών στο Δήμο μας που θα κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας ευκολότερη.

Ø  Σε εξελιξη η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στη Μεγάλη Παναγία

Ø  Στη Βαρβάρα έναρξη ανακαίνισης του χώρου στο Παλιό Σχολείο που θα στεγάσει τον Πολυχώρο Πολιτισμού της κοινότητας

Τετραετία αδιάκοπου βηματισμού!

Στον κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε μερικά από τα μικρά και μεγαλύτερα έργα υποδομής και τις επιτυχίες οικονομικής φύσεως, μια σειρά από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, την ώρα που προχωρούσε μεθοδικά ο σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα που ήδη ξεκίνησαν.

Ψηφίδες μιας μεγάλης εικόνας, που θεμελιώνει το μέλλον. Και σε μερικές περιπτώσεις, παρά το μικρό «μέγεθος» του έργου, έχουν σημαντικό και σωρευτικό αποτέλεσμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σήμερα και αύριο. Πόσο μάλλον, όταν σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν προβλήματα και ελλείμματα που παρέμεναν χωρίς μέριμνα για πάρα πολλά χρόνια!

Ø  Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σε μήκος 750 μέτρων, για την εξάλειψη διαρροής 500-600 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.

Ø  Επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού της Αμμουλιανής με προμήθεια και τοποθέτηση νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Η απόκτηση του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αξίας 258.540 €, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ø  Στον Στανό ολοκληρώθηκαν, εργασίες επέκτασης, κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, συνολικού μήκους 700 μέτρων, με σωλήνες διατομής Φ 200 και φρεάτια επισκέψεως με ταυτόχρονη αποκατάσταση πίσσας και τσιμέντου,στις περιοχές “Τσιφτές”, “Κουρμπαλί”, “Γήπεδο”. Με αυτό το έργο υποδομής, απέκτησαν πρόσβαση στο αποχετευτικό δίκτυο, όλα τα οικόπεδα των συγκεκριμένων περιοχών.

Ø  Μεγάλη Παναγία: Ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης και τοποθέτησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια του Αγίου Αθανασίου συγκεντρώνοντας όλες τις γεωτρήσεις σε μία και από εκεί στα φίλτρα του οικισμού.

Ø  Ανακαίνιση στο δημοτικό πάρκινγκ της Ουρανούπολης,  με την εγκατάσταση του πρωτου δημόσιου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος λόγω και της απομακρυσμένης θέσης της Ουρανούπολης, θα λειτουργήσει θετικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών.

 

Ø Σε  Γομάτι, Αμμουλιανή, Μ.Παναγία, Ολυμπιάδα, Αρναία, Ιερισσό, Ουρανούπολη, Στανό, Πυργαδίκια, Στρατονίκη, Στάγειρα, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στρατώνι, Βαρβάρα, Νέα Ρόδα. Ασφαλτοστρώσεις εσωτερικού οδικού δικτύου σε όλες τις κοινότητες μας υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται στο πλαίσιο ενός οριζόντιου έργου προϋπολογισμού 3.000.000 € που δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και εκτελείται από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι και σήμερα.

 

Ø  Στην Αρναία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση φίλτρων ύψους 933.000 ευρώ στις γεωτρήσεις «Σκοτωμένοι», «Μνημείο» και «Πράσινο Χωριό», στις οποίες ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις ραδονίου, σιδήρου και μολύβδου, άνω των ορίων ασφαλείας που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την αξιοποίηση των τριών γεωτρήσεων για την ύδρευση της περιοχής. Επιπρόσθετα η επέκταση δικτύου ύδρευσης σε μήκος 500 μέτρων στην περιοχή Αγίου Χριστοφόρου στην Αρναία με ίδια μέσα του Δήμου Αριστοτέλη, είναι ένα έργο χρήσιμο για δεκάδες ιδιοκτησίες.

Ø  Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στα Νέα Ρόδα σε μήκος 250 μέτρων για την εξάλειψη διαρροής 500 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.

Ø Διπλασιασμός μεταλλευτικών τελών παρελθόντων ετών ύψους 5.525.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου. Και βέβαια, παραμένει σταθερή και με καλή προοπτική βάσει των έως τώρα πεπραγμένων, η διεκδίκησή μας, να καταστεί μόνιμη για το μέλλον η αύξηση του αποδιδόμενου ποσοστού 20% των τελών σε 40%  και γιατί όχι, δια νόμου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το ανώτερο ποσοστό 40% που προβλέπεται σήμερα.

Ø  Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στην Ουρανούπολη σε μήκος 750 μέτρων για την εξάλειψη συχνών διαρροών από βλάβες σχεδόν καθημερινές.

Ø  Νέες γεωτρήσεις και μηχανολογικές εγκαταστάσεις στην τοποθεσία Ιβηρήτικο Νέων Ρόδων, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, εξασφάλισαν την ένταξη στο δίκτυο 700 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως και  στην Τρυπητή, με ένταξη στο δίκτυο 300 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως

Ø  Ακόμα καλύτερη ποιότητα  νερού για τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου, με την ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης σύγχρονης μονάδας φίλτρανσης νερού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

Ø  Εγκαινιάσαμε (μετά τα Νέα Ρόδα και) τη στέγη του ΚΑΠΗ Αρναίας σε ένα όμορφο και ζεστό χώρο που ανακαινίσαμε και εξοπλίσαμε σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΑ η “Φροντίδα”. Η ημέρα αυτή αφιερώθηκε στον μεγάλο απόντα, Θεολόγο Βαλιάνο που έφυγε από τη ζωή όντας Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αρναίας και με ανεκπλήρωτο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, το όνειρο της εκ νέου στέγασης του αγαπημένου του ΚΑΠΗ .

Ø  Νεες παιδικές χαρές για τα παιδιά της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, χάρη στην μεγάλη προσφορά του επιχειρηματία κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος, μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο, ανέλαβε τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, προϋπολογισμού περίπου 140.000 ευρώ.

Ø Μεγάλο έργο προϋπολογισμού 5.000.000 € για «έξυπνο» φωτισμό 8.000 λαμπτήρων και φωτιστικών led στους 16 οικισμούς ως ένα πρωτοποριακό δείγμα σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα προς όφελος των πολιτών. Εξοικονομούμε ενέργεια κατά 76% και χρήμα, αναβαθμίζοντας το φωτισμό τώρα, ενώ η αποπληρωμή της επένδυσης στον ανάδοχο θα γίνει σε βάθος 12ετίας, με χρήματα της εξοικονόμησης που θα επιτευχθεί, με 100% χρηματοδότηση από το Δήμο και ανάληψη ρίσκου από τον Ανάδοχο. Συμβατικός όρος αποπληρωμής των δόσεων, είναι καλή συντήρηση του δικτύου που θα ελέγχεται από τον Δήμο και από ανεξάρτητο σύμβουλο ανά τρίμηνο.

 

Ø  Πλήρης αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης της Αμμουλιανής, που στερούσε καθημερινά πολλά κυβικά μέτρα νερού από τους νησιώτες μας, παρά την κανονική υποθαλάσσια τροφοδοσία του νησιού.

Ø  Εγκατάσταση φίλτρων νερού στο Νεοχώρι για περισσότερο και ποιοτικότερο νερό σε μια ακόμα Κοινότητα μας! Στο Νεοχώρι επίσης κατασκευάσαμε νέα_γεώτρηση , στην οποία τοποθετήθηκε πλήρης ηλεκτρομηχανολογικος εξοπλισμος και συνδέθηκε με την κεντρική δεξαμενή ενισχύοντας καταλυτικά την προσφερόμενη ποσότητα του νερού για τους κατοίκους.

Ø  Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αντιμετώπισης της λειψυδρίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται η προμήθεια φίλτρων στην Κοινότητα Βαρβάρας προϋπολογισμού 250.000, για την αντιμετώπιση της θολερότητας του νερού σε βροχερές περιόδους!

Ø  Στην αναβάθμιση της ποιότητας και στην αντιμετώπιση προβλημάτων επάρκειας ύδρευσης του συνόλου των παραλιακών οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, αποσκοπεί η προμήθεια και εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου (τηλεμετρία) προϋπολογισμού 1.484.79,88 ευρώ, έργο που ολοκληρώθηκε.

Ø  Μετατρέψαμε σε ευκαιρία την κρίση των ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες του πρώτου χειμώνα και ολοκληρώσαμε το έργο «αποκατάσταση τμημάτων οδού από τον κόμβο Ολυμπιάδας προς Βαρβάρα» προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο από τα έργα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με πλήρη ανάληψη δαπάνης από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» .

Ø  Επίσης ολοκληρώθηκε και η τελική φάση του έργου αποκατάστασης του οδικού τμήματος Βαρβάρα-Κρανιά και της εισόδου Βαρβάρας, ενώ ολοκληρώθηκε και η αποκατάσταση του άξονα Βαρβάρας-Μαδύτου προϋπολογισμού 61.700 ευρώ.

Ø  Επισκευή ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων σε Νέα Ρόδα και Ιερισσό, προϋπολογισμού 274.000 ευρώ.

Ø  Αγορά  οικοπέδου της Ενώσεως Δασικών και Γεωργικών Συνεταιρισμών Αρναίας, στα Νέα Ρόδα εκτάσεως 1.020,30 τ.μ., έναντι ποσού 100.000€,  για τη δημιουργία ενός Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκθεσιακού Χώρου.

Ø  Νέα μουσικά όργανα αξίας 22.479 € παρέλαβε ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο για τη Μουσική Σχολή του Δήμου, ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Ø  Την ανανέωση της Bike Friendly πιστοποίησης για τα τρία επόμενα έτη (2023 – 2026) παρέλαβε  από τη NatTour ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ο πρώτος Δήμος της χώρας που κέρδισε το 2020 το συγκεκριμένο σήμα, δείχνοντας το δρόμο των εξελικτικών τάσεων στον εναλλακτικό τουρισμό.  Το σχέδιο marketing του Δήμου Αριστοτέλη για τον ποδηλατικό τουρισμό απευθύνεται στις τουριστικές αγορές των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Σκανδιναβίας. Στόχο του Δήμου αποτελεί μεταξύ άλλων η προσέλκυση ποδηλατικών ομάδων, που θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στην Ανατολική Χαλκιδική και κατ’ επέκταση η διοργάνωση διεθνών ποδηλατικών αγώνων.

Ø  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή υποδομών παιδικών χαρών σε Παλαιοχώρι, Αρναία, Στανό, Ουρανούπολη και Πυργαδίκια, συνολικού προϋπολογισμού 168.000€ , ενώ κατασκευάζεται νέα (δεύτερη) παιδική χαρά στη Μ.Παναγία με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Ø  Ένα πρόβλημα που άπτεται τόσο της δημόσιας υγείας, όσο και της ποιότητας ζωής λύθηκε με το έργο αποκατάστασης πλακοσκεπούς αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή της λαϊκής αγοράς του Παλαιοχωρίου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ø  Συντήρηση και επισκευή του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού-Μελισσουργού, με νέα ασφαλτόστρωση σε τμήμα αυτού και προϋπολογισμό 39.037,55 ευρώ.

Ø  Αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς της Αρναίας, προϋπολογισμού 44.363,41 ευρώ.

Ø  Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και επισκευή του περιφερειακού οδικού δικτύου που οδηγεί από την Ιερισσό προς το Ξηροποτάμι με δαπάνη που θα βαρύνει το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, προϋπολογισμού 69.300 ευρώ και συμβατικού κόστους 22.850 ευρώ.

Ø  Ανακατασκευή της οδού Απόδημου Χαλκιδικιώτη στην Αρναία (καλντερίμι), προϋπολογισμού 348.000 ευρώ.

Ø  Με 600.000 ευρώ και μελέτες… από την αρχή, λόγω των λαθών που υπήρχαν στην υποβολή τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή και διορθώθηκαν από τη σημερινή, πραγματοποιούνται  τα έργα ανάδειξης της Δημοτικής Αγοράς Ιερισσού που περιλαμβάνουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και μορφολογικής ανάδειξης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς της Ιερισσού ,για την τουριστική αξιοποίησή του ως σημείου επαφής με την πολιτιστική κληρονομιά του Αγίου Όρους και της περιοχής.

Ø  Ανακαίνιση σε δυο ιστορικά κτίρια της Ολυμπιάδας, την Κοινότητα και το Αγροτικό Ιατρείο. Το Τοπικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει χωρίς να.. κινδυνεύουν οι σύμβουλοι, ενώ οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας απέκτησαν ένα αξιοπρεπές ιατρείο που θα φιλοξενεί τον αγροτικό γιατρό.

Ø  Υπογράψαμε με ανάδοχο κοινοπραξία, σύμβαση ύψους 62.243,89 ευρώ για την εκπόνηση μελετών εγκατάστασης ή αναβάθμισης της πυροπροστασίας κτιρίων, στα οποία στεγάζονται οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη.  Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του έργου αναβάθμισης της πυροπροστασίας των σχολείων του Δήμου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» μετά τη σχετική απόφαση ένταξης του Δεκεμβρίου του 2020.

Ø  Με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα, είδαμε τρία κτίρια της Αμμουλιανής, να γίνονται «πράσινα» χάρη στην πρωτοβουλία της Vodafone που εγκατέστησε μονάδα παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Επίσης, ηλιακοί φορτιστές θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να φορτίζουν τις συσκευές τους χωρίς κατανάλωση ενέργειας.

Ø  Αναμένεται η προμήθεια ενός καινούργιου χωματουργικού μηχανήματος Εκσκαφέα -Φορτωτή Ελαστικοφόρου  για ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας για κατασκευές, εκσκαφές, φορτώσεις και συντήρηση έργων στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλης Παναγίας. Προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου οχήματος αποκλειστικά για τις ανάγκες του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγάλης Παναγίας.

Ø  Συνολικά στη διάρκεια της πρώτης θητείας αποπληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 10.000.000€ !

Ø  Δημουργία 2ου παιδικού σταθμού στην Ιερισσό με διπλασιασμό της δυναμικότητας φιλοξενούμενων παιδιών.

Ø  Εργασίες εκβάθυνσης στην προβλήτα της Ουρανούπολης για την ασφαλή πρόσδεση τουριστικών, επιβατικών και αλιευτικών σκαφών.  Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στη σκάλα της Τρυπητής.

Ø  Σύμφωνα με στοιχεία από το Σύστημα Διαχείρισης Κλωστοϋφαντουργικών Απορριμμάτων East West Greece, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αριστοτέλη, από τα σημεία συλλογής σε όλο τον δήμο συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση περίπου 15 τόνοι ρουχισμού. Ήδη το δίκτυο των κάδων ανακυκλώσιμου ρουχισμού έχει επεκταθεί.

Ø  Αύξηση του αριθμού γαλάζιων σημαιών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από 16 σε 17! Και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ø  Σε νέα φάση μπήκε η Ανακύκλωση στον Δήμο Αριστοτέλη. Το επόμενο διάστημα ξεκινά η χρήση των πρώτων 350 Καφέ Κάδων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοδοξώντας οι κάτοικοι του Δήμου να επιδείξουν την ίδια ανταπόκριση και στην ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων.

Ø  Καμπινγκ Ιερισσού. Ακόμη και στην περίοδο covid, έμεινε αλώβητο λειτούργησε κανονικά και με υψηλή πληρότητα. Η πληρότητα του φέτος, από την πρώτη μέρα έναρξης, βρίσκεται στο 100%, ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής. Η ΑΞΤΑΔΑ ΑΕ προχώρα κάθε χρόνο στη βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Κάμπινγκ Ιερισσού και για φέτος πέραν των προγραμματισμένων συντηρήσεων που έγιναν προστέθηκαν παροχές υψηλών απαιτήσεων, όπως: Προσθήκη ασύρματου υπόγειου δικτύου με κεντρικό router, για την ενίσχυση του σήματος ίντερνετ. Τοποθέτηση αποδυτηρίου-ντους σπείρα, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες υγιεινής. Εγκατάσταση ράμπας SEATRAC, καθώς και τουαλέτας και αποδυτήριων για χρήση αποκλειστικά ατόμων ΑμεΑ.

Ø  Δημιουργία χώρου πυροσβεστικού κλιμακίου στην Ολυμπιάδα και στην Ουρανούπολη  για καλύτερη φύλαξη από πυρκαγιές

Ø  Προμήθεια και εγκατάσταση 37 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας και στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου.

Ø  Μια ακόμα διάκριση για την άψογη διαχείριση, λειτουργία και ανάδειξη του Άλσους του Αριστοτέλη στα Στάγειρα , κατέκτησε η ΑΞΤΑΔΑ ΑΕ  στην λαμπερή βραδιά των Tourism Awards 2023, που είναι τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Συγκεκριμένα απέσπασε το βραβείο “BRONZE” στην ενότητα “Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι / Χώροι Πολιτισμού / Θεματικά Πάρκα”, με την υποψηφιότητα της που έφερε τον τίτλο “Φυσικής ακροάσεως Αριστοτέλους – από το παρελθόν στο παρόν”.

Ø  Δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουν κατανεμηθεί ως επιχορηγήσεις από τον Δήμο σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ø  «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Παναγίας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και συμβατικού κόστους 264.568,55 €, χάρη στην οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά 78,5%! Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020», για την ενεργειακή αναβάθμιση από την κατηγορία «Η» κατά ΚΕΝΑΚ στην κατηγορία «Β», για το Δημοτικό Σχολείο Μ. Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη, κατασκευής 1933 όπως αναμορφώθηκε το 1951, συνολικής δόμησης 1060 τ.μ.

Ø Η αποκατάσταση της κακής εικόνας πολλών σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, ήταν ένας από τους στόχους ετέθησαν ως προτεραιότητες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής. Χάρη και στον ζήλο των συνεργατών μου στο συγκεκριμένο πεδίο, είχαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευών και εξωραϊσμών σε σχολικά κτίρια όλων των οικισμών την πρώτη χρονιά, σε πολλές περιπτώσεις με τη συνδρομή της «Ελληνικός Χρυσός», το οποίο συνεχίσαμε στη διάρκεια της θητείας μας, με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Από αλλαγές κουφωμάτων και εξωραϊσμούς προσόψεων, μέχρι νέες μονώσεις και νέες υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Ø  Συνολικά 38 ψύκτες με λειτουργία φίλτρανσης πόσιμου νερού, τοποθετήθηκαν στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Αριστοτέλη, συνολικής αξίας 42.000€ με την υποχρέωση του προμηθευτή για τη συντήρηση των συστημάτων στο αρχικό διάστημα της λειτουργίας τους.

Ø  Κατασκευή γεώτρησης και νέου δικτύου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για τα Πυργαδίκια με συνολικό κόστος περίπου 200 χιλιάδων ευρώ. Τα Πυργαδίκια έλυσαν το πρόβλημα της υδροδότησης τους

Ø  Στρατώνι: Ανάπλαση πεζοδρομίων με χρηματοδότηση από την «Ελληνικός Χρυσός» και αναβάθμιση των κοιμητηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Ø  Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Παναγιάς και καινούργιοι υγειονομικοί χώροι μετά από 80 χρόνια

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Η μεθοδική και συστηματική προετοιμασία φακέλων για τη υποβολή έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, συνεχίζεται με την ίδια ένταση ενόψει της 2ης δημοτικής θητείας, ενώ εξίσου μεθοδικά συνεχίζονται και οι οριζόντιες πολιτικές για την τουριστική ανάπτυξη και την βελτίωση των υπηρεσιών που συνθέτουν το πλέγμα της καθημερινότητας.

Ø  Μετά από συστηματικές επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Τουρισμού πετύχαμε την οριστική αδειοδότηση “Καταφυγίου τουριστικών σκαφών” της Αμμουλιανής. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, μετά από την επιμονή μας και την ολοκληρωμένη πρόταση που υποβάλαμε στο αρμόδιο Υπουργείο!

Ø  Ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε προς έγκριση και αδειοδότηση τη μελέτη για αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας. Το πρώτο βήμα έγινε! Με την ολοκλήρωση της επίπονης αδειοδοτικής διαδικασίας, θα ακολουθήσει η χρηματοδότηση του έργου και η δημοπράτηση. Το ζήτημα έχει συζητηθεί ήδη με την ηγεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υφίσταται η δημόσια δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ. Ο αγώνας μας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας συνεχίζεται και θα δικαιωθεί!

Ø  Σε εξέλιξη βρίσκεται μαραθώνιος των πολλαπλών αδειοδοτήσεων ( θα χρειαστούν 21 ξεχωριστές αδειοδοτήσεις) για τη μελέτη της περιβαλλοντικής αποκατάστασης και της αρχιτεκτονικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Στρατώνι! Η αναζωογόνηση και ανάπλαση 80 στρεμμάτων μπροστα στη θάλασσα μετα βεβαιότητας θα βάλει το Στρατώνι σε τουριστικη τροχιά. Ιστορικά, για πρώτη φορά έχουμε φτάσει στο στάδιο αυτό για ένα πραγματικά οραματικό έργο!

Ø  Aνάπλαση Δημοτικής Αγοράς Στρατωνίου με 500.000 από το Πράσινο Ταμείο και τα Μεταλλευτικά Τέλη. Υποβάλλεται άμεσα η πρόταση.

Ø  Ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου με την υποβολή μελέτης στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα», προϋπολογισμού 462.000 €.

Ø  Σε εφαρμογή βρίσκονται οκτώ επιμέρους συμβάσεις για τις αντίστοιχες μελέτες που θα μας επιτρέψουν να συγκροτήσουμε έναν ολοκληρωμένο φάκελο για τη πεζογέφυρα στο Άλσος_του_Αριστοτέλη στα Στάγειρα! Η τελική πρόταση θα περιλαμβάνει την κατασκευή πεζογέφυρας που θα ενώνει το θεματικό πάρκο με τα Οθωμανικά Λουτρά ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει μία συνολική ανάπλαση του χώρου έξω από το άλσος και επιπλέον θα δημιουργεί μία περιπατητική διαδρομή από το συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Παναγία Σπηλιώτισσα

Ø  Δύο ακόμα έργα αναβάθμισης της ποιότητας και της επάρκειας του πόσιμου νερού σε Ιερισσό (αντικάτασταση εσωτερικού δικτύου) και Βαρβάρα (Πέντε Βρύσες –Κρινάκια) , με νέα δίκτυα, προϋπολογισμού 5.072.521 ευρώ προωθούνται με σχετικές ώριμες και άρτια μελετημένες προτάσεις ένταξης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ø  Παραλήφθηκε η μελέτη και τρέχει η αδειοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Στρατωνίου, οσον αφορά το ρέμα της “Αργυρώς” που διέρχεται μέσα από τον οικισμό και ευθύνεται για τις πλημμύρες του 2010.

Ø  Πλήρης φάκελος έχει υποβληθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζεται για τη «δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας. Η πρόταση χρηματοδότησης περιπατητικών διαδρομών και δημιουργίας δικτύου μονοπατιών, του Δήμου Αριστοτέλη, έχει προϋπολογισμό 1.525.620,22 €

Ø  Κατασκευή του Πολυχώρου στα Νέα Ρόδα με στόχο να αποτελέσει επίκεντρο αναφοράς στη σύνδεση των Νέων Ρόδων και συνολικά του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής, με τον προερχόμενο από τη Μικρά Ασία προσφυγικό Ελληνισμό

Ø  Για τη βελτίωση της επάρκειας και της ποιότητας του νερού προωθήσαμε προς ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, έργα ύψους 6.000.000 ευρώ για νέα και καλύτερα δίκτυα ύδρευσης.  Ο φάκελος περιλαμβάνει τέσσερα έργα αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε ισάριθμους οικισμούς:

  • Αρναία με προϋπολογισμό 1.971.458 ευρώ,
  • Νεοχώρι με προϋπολογισμό 1.241.458 ευρώ,
  • Παλαιοχώρι με προϋπολογισμό 1.814.376 ευρώ,
  • Πυργαδίκια με προϋπολογισμό 904.531 ευρω.

Επιπλέον έχουμε ήδη εκπονήσει αντίστοιχη μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Ουρανούπολη, ενώ ακολουθεί το εξωτερικό δίκτυο του Νεοχωρίου, για να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού προς κατανάλωση.

Ø  Μουσείο Μελιού στην Αρναία. Έχει ήδη υποβληθεί φάκελος για χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 272.733 ευρώ . Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό κτιρίου ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

Ø  Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια Κεντρικής Μκεδονίας για την επανέναρξη των μελετών του λιμανιού της Ουρανούπολης. Ένα έργο ταλαιπωρημένο επί χρόνια, από λάθη και παραλείψεις, επιτέλους σε σωστό βηματισμό για την υλοποίησή του.

Ø  Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που χρηματοδοτήθηκαν για να εκπονήσουν νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και για τις τρεις δημοτικές του ενότητες. Η μελέτη, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα διορθώσει σφάλματα του παρελθόντος του Παλαιού δηλαδή ΓΠΣ.

Ø  Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Ουρανούπολη. O Δήμος Αριστοτέλη δημιούργησε την υποδομή και την παραχώρησε προς χρήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των δύο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην επικράτεια του Δήμου μας.

Ø  Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 1.000.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στη Μεγάλη Παναγιά υποβάλαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Αφορά στην ασφαλτόστρωση και εν γένει βελτίωση του δρόμου που ξεκινάει από τη διασταύρωση της εισόδου της Μεγάλης Παναγίας , διέρχεται από το Κτήμα Ταραζάς και συνεχίζει προς την κτηνοτροφική εκμετάλλευση Μαντζάνου, καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων.

Ø  Ανάπλαση του 2ου παραλιακού μετώπου της Ουρανούπολης μπροστά στο λιμάνι. Η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε και ξεκινάει η διαδικασία για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ø  Επέκταση λιμένος Στρατωνίου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατείται εντός του μήνα , μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που είχε απολεστεί λόγω μη έναρξης των εργασιών επί δέκα και πλέον χρόνια.

Ø  Το μεγάλο αποχετευτικό έργο Σταγείρων -Στρατονίκης με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλιστεί.

Ø  Στέγη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι! Αποκτήθηκε το ακίνητο ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση.

Ø  Στο Γομάτι είναι σε εξέλιξη μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής Οδού που διασχίζει κάθετα τον οικισμό έμπροσθεν της το γραφείο της κοινότητας και μέχρι την παραδοσιακή Σκάλα του δωματίου και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη της μελέτης για την κατασκευή γέφυρας στην περιοχή Σμίξη.

Ø  Υπεγράφη με την ΑΝΕΤΧΑ, προγραμματική σύμβαση για να εκπονηθούν μελέτες αναβάθμισης των Βιολογικών στην Ιερισσό, στην Ουρανούπολη και στα Νέα_Ρόδα !! Το μεγαλόπνοο σχέδιο που υλοποιούμε για τη διαρκή τουριστική αναβάθμιση του Δήμου Αριστοτέλη, θα ήταν ατελές, αν δεν συνοδευόταν από τις κατάλληλες παρεμβάσεις σε υποδομές, απαραίτητες για την εξυπηρέτηση του αυξημένου πληθυσμού της τουριστικής περιόδου. Γι` αυτό υλοποιούμε, ολοκληρώνουμε και προωθούμε συνεχώς νέα έργα, για νέες λιμενικές εγκαταστάσεις, για αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου, για οδικά έργα και αναπλάσεις του δημόσιου χώρου, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Έτσι και στην περίπτωση των βιολογικών της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης, με την εκπόνηση των μελετών, θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε από χρηματοδοτικό πρόγραμμα τα κονδύλια για την κατασκευή και επέκταση τους

Ø  Ανάπλαση και ανάδειξη της ιστορικής θέσης “Μαύρο Αλώνι” της Ιερισσού, με έργο προϋπολογισμού 522.000 ευρώ που υπεβλήθη προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

Ø  Για τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι η παραχώρηση χρήσης με απόφαση του οργανισμού, αφορά στο σύνολο των εγκαταστάσεων της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Στρατωνίου (δομημένης επιφάνειας 1.850 τ.μ.) και θα έχει τη μορφή χρησιδανείου, με στόχο να επαναλειτουργήσει η Σχολή το συντομότερο δυνατό!

Ø  Εκπονούμε μελέτη για την ανάπλαση του δικτύου πεζοδρόμων της Ουρανούπολης

Ø  Εκπονείται μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής οδού στο Γομάτι.

Ø  Προωθήθηκε μελετητικά η ανακαίνιση και διάσωση του ιστορικού ”Αρσανά’’ στην Αμμουλιανή

Ø  Παρουσιάζεται εντός των ημερών η πρόταση μας για την ανάδειξη του μνημείου της Διώρυγας του Ξέρξη , με την παράλληλη έναρξη των μελετητικών εργασιών μεταφοράς των Κοιμητηρίων στα Νέα Ρόδα

Ø  Στο πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών εντάξαμε την ανάπλαση και βελτίωση του χώρου στους Καταρράκτες της Βαρβάρας με ποσό άνω των 250.000 ευρώ.

Ø  Διεκδικούμε μονάδα φίλτρανσης από νιτρικά στοιχεία στο Στανό , προϋπολογισμού 1.900.000 ευρω 

Ø  Ολοκληρώσαμε τη μελέτη και θα διεκδικήσουμε από επόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα την επέκταση του συστήματος Τηλεμετρίας και Τηλεελέγχου για τα υδροδοτικά μας δίκτυα , στην ορεινή πλευρά του Δήμου μας. 

Ø  Πλήρης ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στη θέση γηπεδάκια στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου επίσης στη Μ.Παναγία με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader

Ø  Γήπεδο 5χ5 στο στάδιο της Αρναίας.

Μοιραστείτε το άρθρο: