ΑΞΤΑΔΑ ΑΕ – Η βραβευμένη δομή

Πρωτοποριακή διάκριση, με ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, κέρδισε η «Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη ΑΕ», με το βραβείο ΄΄BRONZE΄ στα αναγνωρισμένα βραβεία Tourism Awards 2021 και με έργο πλούσιο για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Αυτή προστέθηκε στο βραβείο που προαναφέραμε, από την τελετή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η δε απονομή πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και η βράβευση αφορά στο project συνδέει το Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα με την αίθουσα 3D στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού που είναι επιχειρήσεις της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.. Προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να ακολουθήσουν τα βήματα του Αριστοτέλη, να γίνουν «περιπατητές», να γνωρίσουν την ιστορία, να ανακαλύψουν πως εφαρμόζονται οι νόμοι της φυσικής και όλα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, εκεί όπου όλα γεννήθηκαν.

Επιπλέον:

  • Οικία Μήτσιου, στην Αρναία: Δημοπρατήθηκε και ανανεώθηκε η ενοικίαση της, για 6 χρόνια και σε μια δύσκολή εποχή διασφαλίσαμε την λειτουργία ενός ιστορικού ακινήτου.
  • Αναψυκτήριο Άλσους Αριστοτέλη: Μετά το διάστημα που έμεινε κλειστό λόγω covid, δημοπρατήθηκε η μίσθωσή του και αυτή έγινε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας (ΑΤΗOS GR HOLDINGS LTD) με υψηλότερο μίσθιο και δέσμευση μέσω τεχνικής μελέτης για επένδυση της τάξεως των 300.000 ευρώ και δημιουργία μέχρι και 20 νέων θέσεων εργασίας.
  • Αναψυκτήριο Ιερισσού, έγιναν και θα συνεχιστούν οι εργασίες στην σκεπή και στις βάσεις του beach bar, που λόγω παλαιότητας έχει προβλήματα στατικότητας.
  • Εστιατόριο Άθως Ιερισσός, Ξεκίνησαν οι διαδικασίες κι ολοκληρώνεται σύντομα η νομιμοποίηση του, μιας κι ήταν αυθαίρετη κατασκευή.

Στο Κάμπινγκ Ιερισσού ανακαινίστηκαν οι εγκαταστάσεις με επένδυση της τάξεως των 30.000 ευρώ και ήταν το πρώτο κάμπινγκ στην Χαλκιδική που έλαβε την πιστοποίηση Health First  από τον Ε.Ο.Τ. Μετά το lock down λειτούργησε με πληρότητα 100% από την πρώτη μέρα. Η πτώση το 2020 ήταν μόλις 5% και το 2021 πέτυχαμε αύξηση 5% σε σχέση με την προηγούμενη καλύτερη χρονιά που ήταν το 2009.

  • Άλσος Αριστοτέλη, Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς «Mrs. India Worldwide 2019», 175 Ινδές από όλο τον κόσμο φωτογραφήθηκαν στο Άλσος Αριστοτέλη ντυμένες στο γαλάζιο και το λευκό της Ελληνικής σημαίας, με φόντο το άγαλμα του Αριστοτέλη. Εργασίες εξωραϊσμού Άλσους. Έγινε μια σειρά εργασιών έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο χώρος, να αναδειχθούν τα εκπαιδευτικά όργανα του Άλσους και να προστατευθεί ο χώρος καλύτερα. Έγινε επίσης προστατευτικός φράχτης στους μεσοβυζαντινούς πύργους για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Πάρκινγκ Ουρανούπολης, Σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια βελτιώσαμε το αισθητικό κομμάτι του παραλιακού μετώπου του παρκινγκ και προβήκαμε στην περίοδο του lock down σε μικροβελτιώσεις του χώρου. Επίσης ολοκληρώνεται εντός των ημέρων η αναβάθμιση στον φωτισμό του πάρκινγκ που θα βελτιώσει και την αισθητική πλευρά του, μιας κι αποτελεί την είσοδο του οικισμού.
  • Σκάφος Αμμουλιανή 2003, για πρώτη φορά, αναθέσαμε τη συντήρηση και τα service του σκάφους, σε εταιρεία η οποία και θα μας παρέχει εγγύηση για τις εργασίες που θα πραγματοποιεί. Ήδη έχουμε επενδύσει σε πάγιο εξοπλισμό κι επισκευές στην 2ετία ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ.
  • Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω covid-19 η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α ως αμιγής τουριστική επιχείρηση έχει πληγεί στο μέγιστο βαθμό. Είναι το μόνο νομικό πρόσωπο που δεν επιχορηγείται από τον Δήμο, αλλά και από κανέναν δημόσιο φορέα καθώς απαγορεύεται από τον κώδικα κι επιπροσθέτως δεν εντάσσεται στις περισσότερες ενισχύσεις-επιδοτήσεις κι άλλων ευεργετικών μέτρων που απολαμβάνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, λόγω του γεγονότος ότι κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος όποτε μας εξαιρούν. Παρ όλα αυτά η ΑΞΤΑΔΑ δεν προέβη σε δανεισμό ή ρυθμίσεις, δεν έχει ούτε ένα ευρώ σε οφειλές παρελθόντων ετών, έχει εισπράξει το σύνολο των απαιτήσεων, ενώ δεν υπάρχει καμία οφειλή μέχρι και σήμερα σε  προσωπικό, συνεργάτες και προμηθευτές κι έχει διασφαλισμένη την λειτουργία της έως την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.
Μοιραστείτε το άρθρο: