ΑΔΕΣΠΟΤΑ – Με ανθρωπιά για τα ζώα

  • Ξεκίνησαν και προχωρούν οι εργασίες για το αναρρωτήριο αδέσποτων ζώων στη Μεγάλη Παναγία, στο χώρο των παλιών σφαγείων. Με την ολοκλήρωση του, το αναρρωτήριο θα μπορεί να φιλοξενεί προσωρινά τόσο τα στειρωμένα ζώα που βρίσκονται σε μετεγχειρητική κατάσταση όσο και αυτά που βρίσκονται σε αναμονή για τη στείρωση τους. Ο ρυθμός στειρώσεων ήδη επιταχύνθηκε.
  • Επιτυχημένη θεωρείται η λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου που λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο στο Στρατώνι (☎️23760-26410). Έχουμε συνάψει σύμβαση με κτηνίατρο για στειρώσεις, εμβολιασμούς, τσιπαρίσματα, περίθαλψη, και έχουμε επιφορτίσει δύο εργαζόμενους του Δήμου μας με την διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων βοηθητικών δράσεων.
  • Δήμος Αριστοτέλη απέκτησε ειδικό βαν περισυλλογής και μεταφοράς αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ως ένα χρήσιμο εργαλείο στη μέριμνα μας για το σημαντικό αυτό ζήτημα.
  • Διατηρούμε κτηνιατρική αποθήκη διανομής απαραίτητων υλικών και προμηθευόμαστε τακτικά υγειονομικό υλικό, ενώ παρέχουμε ζωοτροφές στις κοινότητες μας και έχουμε εγκαταστήσει ειδικές ταΐστρες σε διάφορα σημεία του Δήμου.
  • Προωθούμε, μέσω του μητρώου που τηρείται στο Δήμο μας, υιοθεσίες σε αναδόχους που ενδιαφέρονται και έχουμε ψηφίσει ειδικό κώδικα κυρώσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Μοιραστείτε το άρθρο: